onsdag 27 februari 2013

Ja, då har man då...

... fyllt 45 år. Ung vill säga!

Det är på sådana dagar som man upptäcker vilken fantastisk "uppfinning" som Facebook är. 106 "tack för gratulationerna" skrev jag under dagen. Det kändes faktiskt helt okej att få grattis från gamla kompisar från förr, gamla klasskamrater och nya bekantingar. En del som inte ville skriva där skickade brev eller sms.
Mer än 1 person reflekterade över det faktum att de faktiskt inte trodde på min ålder och jag lovar - sånt känns gött i hjärtat att faktiskt få höra...

Nu har jag (och kommer nog aldrig) att lida av åldersfixering - varken vad gäller mig själv eller vad gäller andra. Ålder är för mig så irrelevant och det går att ha precis lika roligt som en 60-åring som med en 22-åring. Ålder är verkligen bara en... siffra! Jag vet dom som får 30-, 40-, 50-årskriser och så vidare men jag har aldrig reflekterat över någon av dom. Det är liksom bara en... födelsedag!

Och födelsedag - DET fick jag!

Den började på morgonen då barnen väckte mig och sa grattis på födelsedagen. Lillprinsessan hade köpt present från sig och sina syskon och jag packade upp en jättehäftig ljuslykta (och den passar perfekt att ha vid öppna spisen):


Under dagen fick jag som sagt var grattishälsningar från här och där. Hämtade Lillprinsessan i skolan och körde henne till mormor och morfar där dom skulle tillbringa natten. Anledningen till den habrovinken kommer i ett annat inlägg. Efter klockan två skulle jag vara hos Älskade M hade jag fått information om och jag var där efter tre. Då höll han på att göra sig i ordning för att vi skulle åka till Stockholm. Vad vi skulle göra på kvällen har jag vetat sen julafton då jag fick en kombinerad julklapp/födelsedagspresent av mina älskade barn...

I julklapp fick jag två biljetter till "Jesus Christ Superstar" med Ola Salo som nu går sista säsongen på Göta Lejon. Något jag alltid velat se och ja, se - de underbara barnen vet allt hur de ska göra sin mor överlycklig. Jag och M åkte så småningom iväg mot Stockholm och han bjöd på middag dit jag ville gå. Och ärligt - jag valde Pizza Hut! Finns inte i Storbyn och något jag faktiskt kan längta efter att gå på så när vi kom upp från parkeringshuset så fick jag välja bland de restauranger som låg inom gångavstånd och jag valde det jag ville ha. Efter en lång och mysig middag med mycket skratt gick vi så över till teatern, drack kaffe och sen var det dags att inta platserna.

Jag har alltid varit fascinerad av Jesus och det är väl ingen slump att jag skrev mitt examensarbete när jag läste religion om just denna man (och fick högsta betyg). Just Jesus Christ Superstars har jag sett på film ett gäng gånger och senaste gången jag såg den var just när jag skrev mitt arbete. Musiken är helt grym!!!

Hela denna svenska uppsättning var helt grym! Ola Salo står för den svenska översättningen och ja, det har han gjort bra. Sahlene var strålande som Maria Magdalena och Jan Åströms basstämma går genom märg och ben. Jag satt som ett ljus hela tiden. Berättelsen om Jesus sista dagar griper alltid tag i mig och så även denna gång. Jag ryser bara jag tänker på föreställningen och jag rös mest hela föreställningen.

Alltså - är ni i Stockholm så försök att få tag på biljetter till denna sista säsong. Ni lär inte bli besvikna!!!

När vi kom ut från föreställningen var vi nästan helt tysta. Det fanns inte så mycket att säga - på något sätt var man tagen av det allvar som faktiskt finns bakom föreställningen. Det tog ett tag innan vi började prata igen och vi var helt överens - det hade varit en grym upplevelse!

Vi åkte hem till M. Där fick jag ännu en jättebukett med tulpaner :D. Det är så - skippa rosorna! Vill du ha mitt hjärta och visa att du bryr dig om mig - ge mig tulpaner. Gärna flerfärgade i samma bukett... Något som M tagit fasta på:


Två jättebuketter med tulpaner inom loppet av en vecka... Känns helt okej faktiskt! Känns som om jag är precis så älskad av denna underbara man så som jag älskar honom helt enkelt...

Och det är den vetskapen som inramade hela min födelsedag. Vetskapen om att jag har en underbar man i mitt liv som älskar mig. Att jag har 3 underbara barn som älskar sin mor. Att jag har ett gäng med underbara vänner som tycker om mig och som finns runt omkring mig i vått och torrt. Samt att jag har en ännu större cirkel av människor som gillar vem jag är och som gratulerar mig på min födelsedag.

Tänk vilken underbar födelsedag ni gjorde min dag till. TACK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du gärna lämna en kommentar. Din e-postadress visas inte om du kommenterar. Jag har rätten att välja om jag kommer publicera din kommentar eller inte. Oftast lägger jag ut den men det finns tillfällen då det inte passar sig. Ha det gott!