lördag 15 augusti 2009

Rapport från camping...

Nu har vi varit ute och campat. Nu ska det skrivas om det med och jag vet inte vart jag ska börja någonstans.

Ja, kan ju nämna att vi har haft det jättebra och klarat oss nästan helt från regn. Innan vi for iväg sa fjompsambons mor att "det skulle vara roligt att få sitta på fjompsambons axel när vi skulle sätta upp tältet". Det är ett välkänt faktum att vi är rätt så humörfriska båda två men vi har hållt sams vid varje tältuppsättning och tältfällning så där gick hon bet om något! Innan vi for iväg köptes det in lite saker som behövdes och huvudena slogs ihop för att inte glömma något man skulle behöva och se det hade vi gjort bra för vi saknade inte annat än det vi visste att vi skulle behöva köpa.

De första 4 nätterna tillbringade vi på en camping i Sollentuna utanför Stockholm, Rösjöbadens camping. Barnen var två dagar hos sin morbror och moster, träffade där farmor. De hade det jättebra och under de dagarna passade jag och fjompsambon på att gå på Allsång på Skansen - vilket var skitkul. After Dark är ju en upplevelse att se, precis som Babsan. Efter detta var det en sväng förbi Ekelundsnäs camping i Södertälje innan vi började åka neråt i Sverige och stannade i Getingaryd utanför Gränna. Var i Vadstena och kollade på klosterkyrkan och lite annat. Här införskaffades även nya telefoner i Jönköping eftersom att fjompsambons blev stulen på Ica Maxi i Södertälje! Vi såg på när det gjordes polkagrisar i olika färger och åt så vi storknade. Efter detta åkte vi till Seglora familjecamping och det var en av sommarens höjdarcampingar. En _liten_ familjecamping utanför Borås och där trivdes vi men det blev bara en natt och besöket på Borås djurpark fulkomlingen regnade inne så vi åkte hem några dagar istället. Vi kom hem på måndagen och skulle åka igen på lördagen med vi kunde inte hålla oss längre än till torsdagen innan vi var på väg ut igen, denna gång neråt i Sverige.

Första stopp blev på Vittsjö camping nära Osby. Snacka om att bli omhändertagna, de hade ingen ledig elplats ledig men det fixade farbror åt oss så helt plötsligt hade det skapats en tältplats precis vid vattnet med ström från dansbanan! Vi köpte fiskekort och ut och fiskade på kvällen men vi blev (som vanligt) bara av med masken. Vi hyrde en båt och rodde runt i den lilla sjön, stod i vattnet och fiskade och fjompsambon och lillfjompan badade från båten. Trots att vi varit ute i två timmar och haft el så behövde vi varken betala för mer än en timme och elen bjöd de på när vi åkte därifrån 2 dagar senare för att åka förbi Osby och Brios Lekoseum. Det är ett museum där Brio visar historien bakom Brio och som visar upp alla deras leksaker från start. Jag såg ankorna storfjompan hade som liten, humlan storfjompen hade och alla andra Brioleksaker de fått ha som inte jag haft. Tomtens verkstad låg på bottenvåningen så nu har jag sett den med. Efter detta förflyttade vi oss till en av sommarens höjdpunkter - besöket hos fjompsambons farföräldrar i Knisslinge.

Vi blev lotsade runt i deras hemkommun och var ute och badade havsbad i Yngsjö och det var rejält häftigt att bada i 21 gradigt havsvatten med 1 meter höga vågor. Ja, riktigt grymt häftigt och farföräldrarna var hur goa som helst, så trevliga och sådär "berättiga" som äldre människor kan vara. Vi var ute och fiskade på Helge å och där skulle det ju finnas fisk och det fanns det men den åt bara vår mask... Efter detta åkte vi till glasriket och den lilla tältplatsen i Boda och 1 natt blev till 2 för nu kom regndag nr 2. Vi beslöt att ligga en natt till i Boda och att besöka Medleys anläggning Aqua Mera i Växjö istället. Var där för några år sedan med fjompbaden och kom ihåg att den var jätterolig och minnet var helt rätt. Dock kom jag inte ihåg att Vildforsen var så himla vild och det var där jag höll på att drunkna kändes det som. Hamnade i baksug och fastnade i vattenvirvlarna, som tur var stod en badvakt där med en sån där pinne med rundel på som kom till min undsättning men innan dess hade jag slått mig gul och blå så jag har värsta blåmärket på vänster arm.

Dagen efter detta skulle vi åka till Skara sommarland men med väderleksrapporter som visade att det skulle vara +15 och regn kändes det inte så lockande så det slutade med att vi faktiskt åkte hem igen. Det var, trots att vi stortrivs i tältet, oerhört skönt att sova i sin egen säng igen och på torsdagen åkte vi till Vänersborg för att bada på äventyrsbadet där och det var ju kul.

Så nu är vi hemma igen, barnen börjar skolan på onsdag och sommaren har gått så fort. Lillfjompan har utnämnt sommaren till en av de bästa på många år och jag håller verkligen med henne för vi har verkligen haft det jättebra....

1 kommentar:

Här får du gärna lämna en kommentar. Din e-postadress visas inte om du kommenterar. Jag har rätten att välja om jag kommer publicera din kommentar eller inte. Oftast lägger jag ut den men det finns tillfällen då det inte passar sig. Ha det gott!