onsdag 4 april 2012

Idag har vi då...

... gått upp tidigt för 4:e dagen i rad för att vi ofrivilligt bestämt oss för att någonting ska göras. Idag var det provkörning av bil som stod på schemat...

Rultan ville inte prata med mig längre :( En dag stod vi där på parkeringen med motorn kokande och trasig vattenpump... men även en del andra "småsaker" - det visste jag ju... Efter en timme och ett par liter vatten var hon talbar igen, för säkerhets skull hade pappa kört milen ut för att vara till assistans om jag behövde. Vi körde henne direkt till bymecken och lämnade henne där eftersom att de hade stängt. Nyckeln på vänster framdäck och sen hem igen. Dagen efter meddelar mecken att han inte har tid så jag tar en promenad och hämtar hem min lilla Rulta.... Det gick ju att köra henne små korta bitar med vatten i dunkarna så handling och att ta sig till byaffären fungerade ju :)

På måndagen mötte vi upp fadern på Kapellskärsvägen och vi transporterade oss till Micke bilmeck bara för att få höra att han just lånat ut den sista lånebilen så vi rullade hem igen. Tisdag morgon rullade vi ut igen, lämnade henne där och sen fick vi låna en gammal röd Audi 80 med registreringsbokstäver ONT :) Och det stämde ju bra med färgen... Det var en trög bil som tog en evighet att få upp i fart... och jag som är en aningen otålig fick ju nästan krupp på kuppen... På eftermiddagen ringer pappa och säger att Rultan ska läggas in för avlivning på Malsta bilskrot och frågar mig om de två bilar jag nosat upp på Blocket. Jag nämner summan på dom och pappa säger till mig att jag ska ringa dit. Inget svar...

Söker runt och hamnar på en sida jag inte varit på förut. När sidan uppdateras finns där en bil som inte var där alldeles nyss och jag tar telefonen och ringer - klockan är 17.55 och affären stänger 18.00... Får ett svar och bokar in en provkörning av bilen idag klockan 10.00 :) Då ska pengarna vara på mitt konto vilket det visar sig att det är de inte utan det dröjer till 15.00. Hur som helst så bestämmer vi oss för att provköra bilen. Det är inte den vackraste bilen i carparken - hon har ju lite skavanker, hon är ju ändå 12 år gammal och har tuffat på i ett antal mil. Dock har man skött förslitningsdetaljerna på henne, kamremmen är bytt för 1 år sedan och alla andra förslitningsdelar är utbytta. Nu är det så att jag måste kolla bromskivorna för hon hackar lite när man bromsar men hade ett rent besiktningsprotokoll från 3 mars. Jag och försäljaren funderade över varför man lägger ner så mycket pengar på en bil flera år i rad (alla specificerade kvitton var med) för att sen sälja av den? Men inte mig emot...

De små reporna är sådant som är lätt att fixa och färg är redan beställd på Ford :). Ett nytt vänster bakljus är lokaliserat på skroten. Nya vinter- och sommardäck ingår i köpet - 15 tums :D. En fungerande stereo, 4 bra högtalare och lite småskavanker som man får leva med när man köper en begagnad bil. Och den har ett legitimt fel i denna familj - naturligtvis har den en låsmekanism som inte fungerar riktigt som den ska - man måste låsa upp på passagerarsidan ;P. Men som storprinsessan sa: Det är inte en Pebblesbil om den inte har ett fel på någon av dörrarna :)

Så jag slog till och var således tillbaka till utgångspunkten: En FORD !!! Jag tog körkort i nostalgibilen (se tidigare inlägg) och Gezzie var en Ford - en fin silverfärgad Escort. När jag jobbade på AV-centralen hade kommunen upphandling på Ford och vi var en av avdelningarna som tillhörde Barn- och skola som hade en egen bil för att kunna åka ut och serva ljud- ljus- och bildanläggningar när det behövdes. Jag älskade att få vara den som fick åka för då fick jag köra vår röda FOCUS !!!

Min Ford Focus är av årsmodell 2000 - uttagen i augusti. En 2.0 med 130 hk. En blå (har aldrig haft en blå bil förut) och jag har återgått till kombi :) Jag är nöjd med priset - försäljaren förklarade att de tänkt att lägga ut den för 10.000 mer än vad dom la ut den för men då skulle den bli stående längre. Bilaffärer i Stockholm brukar åka ut och köpa dem och sen rusta upp dem för att sälja dem för ca 10.000 mer och dom hade gjort ett test med denna bilen för att se om en privat köpare från storbyn dök upp  - och det gjorde ju jag - samma dag som de la ut den :). Han prutade tom 1.000 helt själv. Kollade på nätet och jovisst - de brukar kosta runt 16- till 25.000 kronor och jag betalade 10.000 :)

Sen åkte vi ut och sa adjö till Rultan och tog med alla saker, backen med verktyg, Ramses fasthållare, min lilla djävul och allt det andra :( Vila i frid min fina Rulta - du var en rolig bil, som en liten gocart!

Vad jag döpt Forden till? Registreringsbokstäverna formade sig på 0 sekunder till Rohypnol - så hon heter Rohyppan :))









1 kommentar:

  1. Det vet du väl att en äldre bil är att jämföras med en kvinna? Hon har skönhet, livsspår, är inkörd och vet vad hon gör... :P

    SvaraRadera

Här får du gärna lämna en kommentar. Din e-postadress visas inte om du kommenterar. Jag har rätten att välja om jag kommer publicera din kommentar eller inte. Oftast lägger jag ut den men det finns tillfällen då det inte passar sig. Ha det gott!