onsdag 5 september 2012

Den vackraste resan...

... måste ju vara den som gjordes i helgen. Vi skulle ju åka tidigt på morgonen så jag och Lillprinsessan var uppe innan kl 6 och vi var alla färdiga för avfärd kl halv 9. Vi åkte över fjällen och Funäsdalen på ditresan. Vi intog matsäcken invid detta oerhört vackra vattenfall:


Vi åkte genom dalgångarna i Norge, tvärs över landet. Det är till att bo ödsligt men oerhört vackert om man bor och lever här:

Vi stannade vid en parkeringsficka, mitt där vägen gick runt i 360 grader och slingrade sig uppför nästa (eller nästa, nästa eller nästa berg), för att vår chaufför skulle få vila sin rygg och vi andra få vårt nikotinbehov tillgodosett. Nu hade vi åkt in i de riktiga fjordarna och denna utsikt tog ju nästan andan ur en:


Jag tror inte att jag och Lillprinsessan sagt så många gånger att någonting är vackert som vi gjort denna resa. Det var ungefär... typ... hela tiden :). Det vackra tog ju aldrig slut heller... och nu har jag bestämt mig - ska jag flytta ska jag flytta till Molde - typ...! Inte för att Storprinsessan bor där utan för att det är så oerhört vackert... eller jo, en del för att hon bor där... Men känslan handlar om den oerhört vackra utsikten. Molde är byggt uppmed bergen vilket gör att man har en oerhörd utsikt från hela staden. Lillprinsessan tyckte att framtidsplanerna lät bra :P. Från där parkeringen är där Storprinsessan bor kunde man njuta av följande:


Och om man ställde sig utanför sovrumsfönstret möttes man av denna utsikt åt andra hållet:


Vi åt middag på "Skarstua" en av kvällarna och då kändes det som om man åt bland molnen för molnen var så låga att man nästan kunde ta på dom... kändes det som:


Världens vackraste Storprinsessa:


Vägen hem var lika vacker som ditvägen. Molnen gick så oerhört lågt och vi åkte till och med nästan igenom ett par:


Vi åkte förbi en hel massa vattenfall som rörde sig nedför berg och fjordar. Ett av dom var detta:


Väl tillbaka till Sverige, denna gång åkte vi ner genom Sverige via Idre blev det denna vackra bild:


Hur det gick med Storprinsessans flytt? Jo, det gick bara bra. Vi fick upp alla möbler, kylskåpet kom på plats, jag har stora blåmärken på båda ärmarna efter att ha burit den stora TV-bänken. Ja, det ligger mycket i det som sägs i att jag har en rätt rejäl råstyrka utan att det syns. Soffa, sängar och allt möjligt bars upp och placerades ut. Det kommer bli jättefint när Storprinsessan och Svärprinsen fått i ordning allt. Nästa år blir det en campingtur med stopp på Molde Jazzfestival och då kommer allt vara tipptopp hemma hos mina små norrmän :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du gärna lämna en kommentar. Din e-postadress visas inte om du kommenterar. Jag har rätten att välja om jag kommer publicera din kommentar eller inte. Oftast lägger jag ut den men det finns tillfällen då det inte passar sig. Ha det gott!