söndag 10 januari 2010

En vidare diskussion...

Igår var jag med i en liten diskussion på Facebook. Det var riktigt intressant må jag säga...

En av mina vänner, Erik, hade skrivit på sin statusrad någonting i stil med att "Norrlands Guld tycker att man måste ljuga för att få vara sig själv och ta en öl med polarna"... det var i varje fall vad det gick ut på hur som helst. Han tyckte det var fel att man är tvungen att ljuga för sin partner för att kunna göra detta. Och jag kan ju inte göra annat än att hålla med. Vi var ett par som höll med honom om detta - för hur fel är det inte? En av männen som gav sig in i diskussionen tyckte dock att hans vän som sagt till sin fru att han satt i bilkö när han egentligen var hemma hos honom och tog en öl. Det var en sk vit lögn i hans ögon...

Det håller jag inte med om - i mina ögon är det en ren och skär lögn. Han vidhöll att det var en vit lögn och tyckte att det var okej att dra i ett förhållande. En vit lögn kan vara en om att maten var god när den var mindre god... Sen vidhöll han att det är "normalt" att man drar sådana lögner för att kunna ta en öl med polarna... I mina ögon verkar det nog mer som om hans väns fru hade ett stort kontrollbehov över sin make. Skulle min karl säga att han satt i tex bilkö när det sedan visade sig att han drog en bärs efter jobbet - då skulle jag bli sur på honom. Om han däremot ringde och sa att han kommer hem senare för att han ska ta en bärs med polarna - ja, men gör det. DET är ju ingenting att bli sur för. Eller? Är det jag som är konstig som anser det vara helt okej?

Sen har jag haft en diskussion om annat med en annan person - det där med att hålla sig till sanningen. Som ni vet har jag redan svårt för lögner. Och jag har svårt för när männinskor friserar sanningen, om så bara lite granna. Och jag har sjukt svårt för när människor anklagar mig för saker jag är oskyldig till... att bli ställd till svars för saker man inte gjort... Men att människor bara orkar... snälla - lixom - lägg ner... Tänk på de ni skadar istället... Tjejen som på ren jävelskap såg till att hennes fd hamnade i fängelset  - tänkte hon på sitt barn som hon hade med honom? Hon "förgiftade" dessutom hans nya tjej så att hon började betvivla på sin sambo. De fick ett barn och helt plötsligt var det två barn som hade en pappa som sedan fick fängelse. Nu har han i och för sig fått upprättelse i hovrätten men skadan är ju faktiskt gjord. Tjejen som satt kniven i magen på sin sambo - tänkte hon på att han skulle hamna på sjukhus, hon i fängelset och de två separerade? Vad tjänar människor på att ljuga, ge spott och spe? Jag är väl för enkel för jag förstår det helt enkelt inte... Jovisst - jag kan fråga, vilja ha sanningen men då ska det vara sanningen och då ska det vara på en vuxen nivå. Inte genom att baktala, lägga till "egna sanningar", göra egna bedömningar. Inte hota, säga fula ord - utan bara rakt upp och ner vara ärlig och säga - så här är det, var det något mer?

Ja, helgens mest intressanta diskussioner stod Erik, Marcus, Björn och Robert för... Ni har verkligen sett till att jag använt min tankeförmåga i helgen. Keep up the good work, friends n' have a nice week :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du gärna lämna en kommentar. Din e-postadress visas inte om du kommenterar. Jag har rätten att välja om jag kommer publicera din kommentar eller inte. Oftast lägger jag ut den men det finns tillfällen då det inte passar sig. Ha det gott!