söndag 12 augusti 2012

Tidig uppgång och sen...

... jobba hela dagen och förlusta sig på kvällen :)

Igår körde så arbetet igång ordentligt. Arbetet med att sätta hur vi ska hantera arbetet med valberedningen inför valet av ett nytt oppositionsråd i kommunen. Av hävd brukar det ju ofta vara så inom politiken att det är en "arvtagare" som tar över platsen och sen är det klart... Valberedningen valde denna gång att göra en helt annorlunda process med nomineringar från medlemmar och föreningar, provomröstning, anställningsintervjuer om vad man vill, hur man vill och vad man kan tänka sig att göra som ett oppositionsråd och förhoppningsvis framtida kommunalråd. Efter dessa två förfaranden kommer valberedningen att vikta omröstning och intervjuresultat mot varandra och föreslå en kandidat som en omröstning på ett repskap väljer. Repskap är valda personer från våra föreningar som företräder sin förening.

Vi är en valberedning som är väldigt sams och som har väldigt trevligt ihop. Vi diskuterade det faktum att en valberedning har rätt mycket makt inom AK. Alla som ska väljas till uppdrag går genom oss. Man måste ha rätt stor personkännedom och nätverk, kunna motivera sitt ställningstagande mot/för en person. Vi har vetskap om närvaroprocent och hur man sköter sitt uppdrag och om man inte sköter sig så får man inte förtroende hos valberedningen och kan således nästa valomgång inte passera våra kritiska ögon. Arbetet med att ta fram ett nytt oppositionsråd är dock det största arbetet och det måste göras väldigt noggrant - det är mycket beroende på vad denna person gör som har åverkan på hur det kommer att gå i nästa kommunval och detta arbete tar tid. Det blir nu nära 5 veckor med jobb varje vecka då vi träffas. Det ska intervjuas människor som är nominerade och resultaten skall gås igenom. Det skall stötas och blötas och förhoppningen är att det i slutändan kommer att bli bra. Det kommer finnas dom som kommer bli missnöjda med utgången och det kommer finnas dom som är väldigt nöjda. Så är det alltid när det gäller personval.

Så vi träffades denna soliga dag på Bergby Gård i det vita lilla huset för att diskutera och dra upp de sista riktlinjerna innan vi kör igång. Många skratt, många rätt djupa diskussioner och en del prat om våra framtidsvisioner. Vi började 9.00 och var färdiga vid 15.00 och efter det påbörjade jag resan mot Fjollträsk och Stockholm Gospel Festival. En gospelfestival som inträffar vart annat år med deltagare från hela världen. I år var det 700 deltagare och jag var inte med :(. Dels kostar det rätt mycket pengar men även för att jag ju var upptagen med arbetet så 3 dagar med gospel, hur roligt det än är, fick inte plats i kalendern. Men på uppträdandet på kvällen bestämde jag mig för att det skulle jag i varje fall gå på.

... fick dock börja med att köpa ett par hörlurar så att jag kunde lyssna på musik på bussen in till Fjollträsk. Att sitta på en buss i 45 minuter utan musik fungerar bara inte för mig. Hittade ett par oerhört billiga - heeela 29 kronor på ÖB - och de var riktigt bra visade det sig :). Köra bilen till långtidsparkeringen i Ledinge och sen vänta in bussen. Busschauffören var riktigt snäll och vinkade förbi mig där jag kom med min rabattremsa så sparade jag dom pengarna :). Tunnelbana till Gamla Stan och när jag kom upp från Tunnelbanan hamnade jag mitt i ett slagsmål mellan en snattare, en butiksanställd och några andra grabbar... Jag kom inte förbi så jag fick stå där precis bredvid där armar, ostar, kläder och ben for omkring... När jag väl kommit förbi och dom fått in snattaren i butiken så kom jag upp och då kom polisen så jag pratade med dom lite och sen gick jag vidare mot Riddarholmen. Köpte mig en kaffe och satte mig att vänta på vännerna - kollade in den vackra utsikten - ja, Stockholm är riktigt vackert.

Gick ner för att lyssna på de körerna som sjöng och som man gör när det gäller gospel så sjöng jag med :) Sen kom mina underbara vänner från Riverside Gospel i Kungälv - så roligt det var att träffas igen. Det blev många kramar, skratt, frågor om hur mycket jag gått ner i vikt (några kände knappt igen mig), frågor om den nya kören och deras nya kör. Åsa, som var min körledare, bytte församling för ca 1 år sedan från Älvängen till Ytterby och så bildades Riverside Gospel istället för Gospel.com. Vi lyssnade på deras "vänkör" som de hade haft lite ansvar för som kom från Zaire - 40 glada sångare iklädda oerhört vackra kläder - och de sjöng som... bara attan! Genomled en jättetoalettkö och sen gick vi och lyssnade på musiken. Det var utomhus och vi satte oss sedan på restaurangen bredvid och åt middag, pratade en massa men framför allt skrattade vi så att folk runt omkring kollade på oss :D.

Kvällens stora begivenhet för oss var Per-Erik Hallin men framför allt Samuel Ljungblahd. En svensk soul och gospelmusiker med en grym röst och att se honom på scenen kan ju sammanfattas med: drag, feeling och scenshow :). Det var ett himla ös och hela Riddarholmen hoppade. Eller dansade och sjöng kanske man ska säga. När Samuel sa dansa - så dansade vi! När han sa sjung - så sjöng vi! Och när han inte sa något utan spelade - då dansade och sjöng vi i varje fall... Det gick liksom inte att stå still. Alls...! En timmes konsert försvann alldeles för snabbt och kvällen tog slut. Men vi avslutade den tillsammans - det finns en gospellåt som ger mig ståpäls varje gång jag hör den men framför allt när jag sjunger den. Den mäktigaste av dom alla "Total Praise". Sopranstämman går högt men när man fyllt lungorna med luft och flyter ut i det sista amen... så fylls hela själen med ro, hopp, tillit, förtröstan - allt det där bara uppfyller en. Det gäller att ha rejält med luft för sluttonen är lååååång och den är hög... men den sitter som smäcken och ända sen jag lärde mig sångtekniken och lärde mig hur jag fyller lungorna så är varken tonen eller luften något problem (är den i kören som klarar av att hålla tonen längst... en ren ton alltså :). Övningarna för att klara av detta lärde jag mig som typ 13-åring och det är övningar jag fortfarande gör för att kunna hålla de där höga, långa tonerna och spara på luften så att inte tonen tar slut... Så nu har jag stoppat in ännu en musiker i facket för "måste ses snarast..." :).

Vi var så oerhört nöjda när vi lämnade Riddarholmen. Sa adjö till kompisarna som skulle till vandrarhemmet och vi bestämde att nu skulle det inte ta över 1 år innan vi ses igen. Sitter och tänker på om man skulle kunna göra en gemensam körhelg någon gång... Får prata med båda körledarna... Missade bussen med 1 minut men det var fint väder och som vanligt när jag varit på en gospelkonsert var jag så där... lugn i hela kroppen och själen så att vänta en halvtimme på nästa buss kändes som 5 minuter... Buss, bilen hem genom Vargaskogen och sen somnade jag i soffan när jag kom hem... Vaknade sent - 11.30 typ - men vad gör väl det när man vaknar med samma, sköna lugn i kroppen och knoppen???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du gärna lämna en kommentar. Din e-postadress visas inte om du kommenterar. Jag har rätten att välja om jag kommer publicera din kommentar eller inte. Oftast lägger jag ut den men det finns tillfällen då det inte passar sig. Ha det gott!