tisdag 24 juli 2012

GoCart och att bjuda på flera glada...

... skratt :)

Sen flera år åker vi alltid GoCart när vi är uppe i Hälsingland. Vi såg en skylt en dag för ett gäng år sedan om en nyöppnad GoCartbana utanför Hudiksvall. En kuperad bana med backar och kurvor. Frågan var ju dock bara hur vi skulle göra med de mindre barnen. Vi ringde och fick svaret att det fanns bilar åt de små också så vi packade in oss i 3 bilar och for iväg med barnen. Jädrans vad roligt det var! Av oss vuxna är det jag och brorsan som hållit ställningarna... vi är ju liksom rallyförare till vardags och Lasse och Cilla tillhör ju kategorin fegkörare så det gav sig liksom själv att de inte kör. Däremot har de lovat detta år att nästa år ska de vara med och köra - och gissa om vi kommer att komma ihåg det löftet? Nästa år skall brorsans donna köra också, men det går ju inte att ha ett startfält med bara vuxna - då vinner jag eller brorsan helt klart. Det är ju alltid vi som står på prispallen... Brorsan har dock aldrig vunnit förut - vilket han gjorde i år (???)... För första gången stod jag själv med nosen åt fel håll och Storprinsessan lät rabatterna vara - det var Wille som tyckte vattenpölen i ena kurvan var väldigt fin och hälsade på den 2 gånger. Alexandra drog rakt igenom däcken och jag kryssade mellan de som kom farande... Det är, förutom brännbollsturnerningen, den stora händelsen här på Torpet :). För första gången stod det endast män på prispallen:

Årets glada GoCart-gäng :)

Årets startfält :)
 Dagen avslutades med att 4 stycken av gänget åkte hem till storstan igen. Vendela och Veronica skulle vidareforslas till Småland så det blev avsked. Några av oss åkte in och snurrade runt i Hudiksvall ett tag innan vi for hem igen. På lördagen åkte vi på en äkta Hälsingeauktion. Prinsessorna med Svärprinsen och Felicia. Det var den stora lådköpardagen :) Låda efter låda inköptes för 20-50 kronor. Stora skratt kom när vi köpte in låda nummer 3. De skrattades åt paret som skulle flytta hemifrån. Förrättaren fick inget bud på ett litet fyrkantigt bord och gav det till Storprinsessan... likadant med nästa lilla bord. Vi fick en låda av en av de andra besökarna och till vår stora glädje innehöll de ett par skjortor - som vi glatt klädde på oss när det började regna litegrann - hela publikskaran vände sig om och skrattade åt oss :). Vi köpte ett par böcker av en av besökarna, fick ett par ljusstakar av några andra och helt plötsligt kom en kille och frågade om vi ville ha deras låda... Vi skrattade så tårarna rann :) Auktionsförrättaren gav oss allt vi ville ha som han inte fick något bud på och som vi ville ha... Och det var ju saker vi ville ha, det var ju det som var grejen. 3 av skjortorna används, en ny saftsil (min har spruckit), böckerna läses - vi fick en serie med alla gamla svenska klassikerna... Helt klart den roligaste auktionen på länge - många skratt, lite pengar gick åt men bilen var full med saker på hemresan.
Nyinkomna till auktionen :)
Efter en halvtimme - mamma har köpt
en handväska i sameslöjd för 20 kronor :)
När vi var färdiga på auktionen och jag och Svärprinsen lyckats få in allt i bilen (det är bra att vara logistiker samt att ha varit sambo med en) var vi hungriga och i lilla Delsbo hittade vi Pojs Thaikök - typ ett litet gatukök. Hur stora portioner som helst och mina små 5 vårrullar blev 6 stora vårrullar varav jag lyckades få i mig 2 ½ stycken. Lillprinsessans wokade kyckling räckte till både lunch och middag för henne och tjejernas överblivna vårrullar tillsammans med mina blev frukost till Storprinsessan och Svärprinsen dagen därpå...

I väntan på Vårrullar i Delsbo
Det var ett trött auktionsgäng som så småningom kom hem - trötta men nöjda med dagen. Många glada skratt när vi väl kom hem med lådorna och gick igenom dom: en Moulinex drinkmixer från 2000 (fungerade perfekt), 12 coctailglas, böcker, ett gäng med kastrullock (?), stora matskedar, prydnadssaker i tenn, koppar, nysilver, trasor till trasmattor (??), fina gamla skrivbordssaker och annat smått och gott... En del blir dock kört direkt till soptippen utan att passera gå... :P

Vackert väder förutom den lilla, lilla regnskuren och massor med glada skratt ger:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du gärna lämna en kommentar. Din e-postadress visas inte om du kommenterar. Jag har rätten att välja om jag kommer publicera din kommentar eller inte. Oftast lägger jag ut den men det finns tillfällen då det inte passar sig. Ha det gott!