tisdag 17 januari 2012

Ja, men snälla...

... sömn - kan du bara inte infinna dig? Snälla? Trots att jag gick upp kl 7.30 så är jag inte trött. Det känns ju... roligt? Nej, så bra tv-program finns det inte så att det ska bli rolig...

Var med lillprinsessan hos tandregleringen idag. Tandläkaren var väldigt nöjd med hur tänderna rättar till sig. Jag sa till lillprinsessan för ungefär en vecka sen att jag tyckte att underkäken rätat upp sig men å andra sidan är jag ingen tandspecialist och väldigt mycket part i målet så jag tänkte att det kanske bara var önsketänkande. När lillprinsessan fick tandställningen förklarade tandläkare Daniel tågordningen: först skulle hon hade den vanligt i minst 6 månader, sen skulle hon få små gummiband och allt skulle ta runt 2 år innan det var färdigt. Lillprinsessan har en perfekt tandrad så det är inte därför hon går hos en tandspecialist utan det är för att hennes underkäke är sned. Rätt mycket sned vilket har gjort att hon har ett sk saxbett vilket är ärftligt. Ingen av mig eller mina bröder har det däremot så har min mamma det och min mormor hade det men ingen av dom hade det så mycket som lillprinsessan har.

Hur som helst, när hon låg där i stolen blir tandläkaren glatt överraskad och det som beräknat att ta mins 6 månader hade redan rätat till sig och ena sidan av tandraden befinner nu där den ska vara så hon fick börja med dom små gummisnoddarna redan idag :D Lillprinsessan blev glatt överraskad, nu är det bara att hoppas på att det fortsätter så bra som det gjort hittills. Vi fick nu lära oss att sätta dit små, förbaskade gummasnoddar! Det var/är inte alls lätt men jag anta att det är en vanesak.Men att pilla i munnen med SMÅ minimala gummisnoddar som ska fästas på en LITEN krok (4 stycken sammanlagt) är inte lätt. Men hon och jag kommer att lära oss :)

Tandläkare Daniel är en rolig prick, han har en härlig humor och får Lillprinsessan helt lugn. Hon är konstigt nog inte rädd för tandläkaren. Barnen är ZYP2D6-mutanter vilket innebär att de bland annat inte kan ta upp vissa smärtstillande ämnen, däribland finns även de substanser som ingår i den vanliga bedövningen hos tandläkaren. Nu använder man inte bedövningen när man har tandställning och llillprinsessan har aldrig haft ett hål men hon slog av en en halv tand en gång. Den delen som var kvar började en dag att komma ut genom tandköttets utsida i nedre käken vilket till slut ledde till att tandläkaren fick operera bort tandbiten på henne utan bedövning. Och det gjorde ont kan jag lova men hon var jätteduktig och mammas hand var helt blå efteråt. Hon fick faktiskt välja present på leksaksaffären den dagen...

Idag bjöd tandläkare Daniel bland annat på en del roande uttalanden.Vi pratade om lillprinsessans fodrade sneakers och skrattade åt marsvinen folk hade på fötterna när vi var små. Lillprinsessan upplyste oss då om att det finns människor som använder dom igen - tandläkaren och jag konstaterade att DET kommer vi ALDRIG att göra. Det var mitt där i som jag fick en komplimang! Ja, det var ju inte menat som det men det blev ju absolut det. När vi började prata om marsvinsfötterna frågade han mig om jag  "kommer ihåg dom där marsvinsfötterna? Ja, nu är ju du ett par år yngre än mig men du kanske kommer ihåg dom i varje fall?" Anledningen till att jag tog det som en komplimang är just det med att jag skulle vara ett par år yngre än honom. Han gick ut skolan 1988 - alltså 4 år efter mig :) Och om jag då är "ett par år yngre" än honom så betyder det alltså att jag borde vara runt lite över 30! Tacka sjutton för att man blir glad för det...

Den andra roliga saken var uttalandet han gjorde om tänder som sitter ojämnt i munnen... så som prinsens gör, jag brukar kalla det för att det ser ut som om någon kastat in tänderna i munnen och det är då han säger att "han kallar det för att tänderna har taskigt lokalsinne"! Alltså jag och Lovisa skrattade så nästan tårarna började rinna. Ja, inte för att det är roligt att människor inte har lika fina tandrader som jag och prinsessorna utan just själva uttalandet:)

Efter att vi var färdiga körde jag ner henne till skolan och sen blev det inköp av det jag behöver för veckans kommande maträtter. Igår hade vi Raggmunk och det är ju bara sååå gott! Det blev som tur ar en hel del kvar så morgondagens middag är räddad för mors del :)  Barnen får den goda spagettilådan som blev över idag. Med tanke på att det är den maträtten som lillprinsen brukar beställa på sin födelsedag så jag antar att det är en helt okej middag i morgon också!

Sen togs det nya bilder idag :) Ett av dom ser du där uppe!

Nu gör sömnen sig påminnd.... Sov gott :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du gärna lämna en kommentar. Din e-postadress visas inte om du kommenterar. Jag har rätten att välja om jag kommer publicera din kommentar eller inte. Oftast lägger jag ut den men det finns tillfällen då det inte passar sig. Ha det gott!