tisdag 10 januari 2012

Zelda Esmeralda...

... har idag flyttat hem till oss. 15 veckor gammal och en väldigt liten katt. Först så skulle vi få henne innan hon ens var de 12 veckor som en katt ska vara men jag satte stopp och nu kom hon idag. Eller rättare sagt - jag och lillprinsessan var och hämtade henne 6 mil bort. När vi väl letat oss fram till där vi skulle hämta henne och ringde på dörren stod säljaren där med den lilla sötnosen! Hon är jätteliten... När jag och lillprinsessan såg hennes mamma trodde vi att det var en annan misse ur kullen men så var det alltså inte. Nu undrar vi hur stor denna tös kommer att bli som vuxen. Hon är född 1 år och 5 dagar efter Sniff. Lillprinsessan hade kattburen i knät hela vägen och hon  var så lugn hela vägen. Stannade på Coop för att handla lite, lillprinsessan och missen satt i bilen så länge. Väl hemma skulle hon introduceras för Sniff...

Den största anledningen till att jag och barnen bestämt oss för att skaffa en till katt är att Sniff känt sig ensam sen rymlingen Oscar åkte hem sista gången. Han har ju bott hos oss i omgångar och den senaste tiden har Sniff gått och letat, gått ner i vikt och inte alls mått bra. Läste runt på nätet och har kommit fram till att katter inte alls är ensamdjur som det alltid sagts och att innekatter bör vara två stycken. Så då bestämde vi oss, vi vill ju att världens bästa misse ska må bra:)

Sniff visste inte riktigt hur han skulle ställa sig inför denna nya varelse. Det har varit ett väldigt luktande, lite tjyvnyp och revirmärkande men nu har han börjat tvätta den lilla missen. Bara att hoppas att det håller i sig. Vi har lite problem med att komma på vad lillmissan ska heta. Det kan blir Zelda Esmeralda men vi har inte bestämt oss än. Hon, precis som Sniff och som mina barn så har jag kallat henne en massa namn sen vi kom hem. Det löser sig nog ska vi se. Just nu har hon placerat sig i lektunneln. Svart och vit är hon. När jag väl får över bilderna från kameran till datorn ska jag lägga ut bild på henne.

Idag har jag köpt lakritsgodis :) Har ju varit så oerhört sugen på salt lakrits men försökt stå emot. Men idag köpte jag för hela 5,69:-. Man behöver inte äta mer än så, det räcker faktiskt... och för tillfället är saltsuget stillat :). Det börjar nog bli dags att sova nu men då jag inte vill att missarna blir osams så håller jag mig nog vaken ett tag till för att hålla koll på dom små sötnosarna.

Och sen känns hjärtat lite konstigt idag så det där med att somna kommer nog ändå ta sin lilla tid...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du gärna lämna en kommentar. Din e-postadress visas inte om du kommenterar. Jag har rätten att välja om jag kommer publicera din kommentar eller inte. Oftast lägger jag ut den men det finns tillfällen då det inte passar sig. Ha det gott!