söndag 8 november 2009

Gamla minnen

När jag var 17 år gammal tröttnade jag på att sitta hemma med mina föräldrar och klaga på systemen i Sverige. Vi hade, jag och mina föräldrar, inte direkt samma åsikter heller. Mamma och pappa tyckte att det var ett bra iniativ av mig och hade egentligen bara ETT krav: att jag skulle ta in fakta från alla de olika ungdomsförbunden som fanns. Detta fick till följd att fröken Pebbles gick en kurs med MUF. När jag åkte därifrån på söndagen var det ställt utom alla tvivel att Moderat, det var jag inte! Hade ägnat mer än 80% av tiden att argumentera mot dom så dom tyckte nog att jag var ett UFO... Motsattsen till MUF var ju SSU så nu ställdes stegen dit och se, där kände jag mig hemma - till mammas och pappas stora förtvivlan. Tänk att de, borgliga som de är, hade fostrat en sossedotter! Nu för tiden är vi sams om detta men det var lite kämpigt där ett tag.

Som SSU:are går man kurser. Dels så är det kurser inom ditt eget distrikt men även landsomfattande kurser. En SSU:ares dröm är nog att få åka på utbildning på Bommersvik och man längtade till vallägren som infaller vart 4:e år. Mitt valläger var i Malmö med hur många SSU:are som helst. Innan den hade jag dessutom varit på en regional helgkurs om Miljö på Rosenön så jag hade skapat en massa nya kontakter så detta valläger var hur kul som helst. Killarna från Bohuslän och Västra Götaland och jag hade hur kul som helst, tillsammans med min egen delegation förståss och alla andra. Västra Götalands fyr som stod i deras hörn och spelade nästan dygnet runt drev oss alla mer eller mindre till vansinne. I två tält hos oss bodde de där galna killarna från Sumpan som sprang runt i lakan, med kastruller och lekte Hare Krischnas... En av dom var väldigt söt och efter att ha kommit hem igen, varit på valupptakt på Vaxholms fästning och faktiskt vågat ta kontakt över ett halvår senare då min kompis A var kär i pojke P så blev jag tillsammans med Storfjompans pappa. Storfjompan är således en tvättäkta SSU-unge - något hon, i varje fall tidigare i sitt liv, varit stolt över. Och jag var stolt när hon blev värvad till SSU när hon inte ens var 13 år fyllda men då hade hon redan hunnit med att sitta i Unga Örnas styrelse. Sådan mor - sådan dotter kanske man kan säga. När det blev dags för kurser för min lilla oskyldiga 13-åring lät jag henne åka. Jag hade åkt, hennes far hade åkt så vi visste vad som skedde på dessa kurser - både bra och dåliga saker. Erfarenheter har hon fått i varje fall, precis som jag och hennes far.

Vad har detta med musik att göra? Jo, har installerat om datorn idag och nu när jag lade in min musik i biblioteket satte jag på mig lurarna och börja lyssna. Och då kom mina gamla favoritlåtar med Guns n' Roses. Och då kom det lite minnen fram... var på en regional kurs på Bommersvik och vi skulle videofilmas. Har alltid hatat sånt, men men. Dagen går och jag får så ont i magen, i den nedre regionerna. På natten kallsvettas jag och tar mig till bilen för att köra till Danderyds sjukhus. Kommer inte längre än till Karolinska där jag rasar in på akuten och har så ont så det svartnar framför ögonen. Får komma in direkt och de känner och har sig och det är tamme tusan enda gången jag har gjort en gynundersökning bakom ett skynke i en sjukhuskorridor. Provsvaren visade, tillsammans med undersökningen att jag drabbats av en kraftig äggledar- och livmoderinflammation så nu var ordinationen sängläge och pencillindropp i en vecka och där låg jag. Då kom Storfjompans pappa dit med en freestyle med ett kassettband (ja, man hade sånna då) och det var ett helt band med Gun's n Roses, mina stora favoriter just då. I mitt deppiga tillstånd och med vetskapen om att om jag faktiskt riskerade att bli steril av inflammationen då den gått rätt långt, var det det bästa han kunde ha gjort. Vi fick ju sedemera vårt SSU-barn och prinsessa så steril blev jag ju inte... men jag låg där i min vecka och fick bara gå upp på toaletten. 3 gånger om dagen fick jag pencillin i dropp och det brände sönder mina ådror som om det var eld de hällde igenom dem. Men frisk blev jag så småningom... och Gun's n' Roses lyssnar jag fortfarande på....

Tack för Gun's n' Roses och tack SSU för alla roliga minnen och erfarenheter...

Som vanligt finns det musik att dela med sig av... denna gång Gun's n Roses. Av alla guldlåtar får det bli "Used to love her". Texten är bra men jag har inte tagit livet av någon, det där är helt beronde på hur man tolkar texten. Min tolkning är.... min....



Lyrics

Guns N' Roses lyrics - Used To Love Her lyrics

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du gärna lämna en kommentar. Din e-postadress visas inte om du kommenterar. Jag har rätten att välja om jag kommer publicera din kommentar eller inte. Oftast lägger jag ut den men det finns tillfällen då det inte passar sig. Ha det gott!