fredag 6 november 2009

Matlaggning à la Pebbles

Efter att inte ha fått något som helst vettigt gjort under hela dagen kom jag äntligen utanför dörren där vi bor. Regnet har stört tillvaron mer eller mindre hela dagen så har lixom inte haft någon lust. Har häckat här inne, vid datorn eller i telefon. Strosade ner till butiken och handlade som vanligt mer än vad man ska. Till slut fick jag ringa fjompsonen och be om hjälp att bära hem. Det är ju det som är nackdelen med att vara sjuk i en smärtsjukdom, man orkar lixom inte med det där vanliga och vettiga. Men men. Väl hemkommen ska jag då laga mat. Precis som igår...

Igår stekte jag pannkaka i en liten omelettpanna utan stekspade och vispade grädde för hand. Mellangrädde...helt slut efter det. Skaffade fram en stekspade senare på kvällen... bo här i ett par veckor utan stekspade funkar ju lixom bara inte. Idag skulle det bli spagetti och köttfärssås. Allt är inhandlat utom salt (fanns inte) och köttbuljong (fanns inte heller). Fjompsonen och jag kommer hem och ska börja med maten. Det är nu jag upptäcker att det finns inte en enda kniv i hela lägenheten förutom matknivarna. Det finns en sax och för er som undrar kan jag tala om att det går bra att "hacka" lök med sax. Eller klippa var det ju frågan om, lite meckligt var det men det fungerade. Likadant med paprikan som skulle i. Klipp, klipp och klipp. Det blev mat i varje fall. Tog kort på det hela men har ingen sladd att föra över bilderna med och på Fjompsonens lilla lapphäck finns ingen blåtand. Men men - jag vet hur det såg ut i varje fall... För första gången på ett par veckor skrattade jag gott åt mig själv. Det smakade ju inte riktigt som det brukade (har bara aromat och grillkrydda i kryddväg). Hur som helst åt vi med god aptit.

Nu har jag och barnen ätit glass med gojs. När vi reste genom landet här om dagen köpte vi in oss på rejält med godis så vi har ju så det räcker för just nu. Ludde och jag bar ju hem några små flaskor läsk (tillhör ju inte vanligheterna) så det blir väl fredagsmys... förhoppningsvis. Sitter i den knarrigaste dagbädden som jag någonsin träffat på och kollar in IDOL. Calle, Tove och Erik är som vanligt bäst. Visst är Reza helt okej men trots hennes röst är det något jag vänder mig emot när det gäller henne. Och Erik version av The show most go on var grym, gick rysningar utefter ryggraden när han sjöng... Huga...

Får mysa vidare nu....

1 kommentar:

  1. Säkert bra, men det finns endast en människa som gör the show must go on rättvisa! Och det är Herr Kvicksilver himself!

    SvaraRadera

Här får du gärna lämna en kommentar. Din e-postadress visas inte om du kommenterar. Jag har rätten att välja om jag kommer publicera din kommentar eller inte. Oftast lägger jag ut den men det finns tillfällen då det inte passar sig. Ha det gott!